joi, decembrie 09, 2010

Tartă cu brânză dulce şi mac

Blat  
225g (1 1 / 2 cani) de faina simplu, cernută 
100g unt nesărat,
1 lingură de zahăr pudră 
Putin praf de copt
Putin lapte, pentru crusta

Crema
250 g branză dulce de vaci 
200 g de smântână grasă (minim 20%)
2 linguriţe de extract de vanilie  
2 linguri de zahăr
1 / 2 cană de friscă nebătută şi eventual frişcă bătută pentru servire
1 ou 
200 g de mac măcinat
5 linguri de zahăr
4 linguri de apă

Preparare

1.      Pentru a face blatul, se pun împreună făina, untul şi zahărul şi se amestecă până compoziţia seamănă cu pesmetul. Se adaugă apa rece (aproximativ 4-5 linguri) pentru a se putea amesteca şi forma cu uşurinţă o minge moale. Aluatul se îmbracă într-o folie şi se pune la frigider pentru 30 de minute.
2.      Se separă albuşul de gălbenuş.
3.      Într-un castron se bate albuşul, apoi se adaugă zahărl, vanilia şi gălbenuşul.
4.      Întrul alt castron, batem frişca lichidă, la care adăugăm brânza dulce de vaci şi smântănă, astfel încât noi continuăm să batem compoziţia. După ce opţinem o compoziţioe omogenă, adăugăm şi albuşul şi se amestecă cu mixerul la viteză mică.
5.      Se macină macul cu cele 5 linguri de zahăr, după care se amestecă cu cele 4 linguri de apă.
6.      Se pregăteşte forma rotundă de tort (se unge cu ulei si se pudreaza cu făină) şi se tapitează cu jumătate din aluatul de plăcintă scos din frigider. Deasupra aluatului se întindă compozia de mac, urmând să se întindă cu grijă deasupra acestuia şi compoziţia de brânză de vaci.
7.      Luăm şi cealaltă jumătate de aluat şi îl răzuim deasupra prăjiturii
8.      Atenţie! - Se preîncălzeşte cuptorul la 200 ° C. Se aşează prăjitura al cuptor şi se coace 30 de minute.

2 comentarii:

mirela spunea...

Si asta arata in mare fel,,,pupp!!

Unknown spunea...

Multumesc, ma bucur ca iti place

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...