joi, august 11, 2011

Salata de orez salbatic cu legume (picanta)

Inca o saptamana, in care cu siguranta ai fost foarte activa, setermina. Nu te mai gandesti acum decat la cele doua dimineti in careceasul nu te va mai trezi si la cat de odihnitor va fi week-end-ul. Estefoarte bine asa, pentru ca de partea cu gatitul ne-am ocupat noi,impreuna cu Doru Dobre, bucatar sef la "Casa Doina".
(Pentru 4 pesoane - Timp de preparare 30 minute)


Ingrediente:
100 g orez salbatic (decorticat)
160 g sparanghel proaspat sau congelat
160 g ardei gras rosu
160 g rosii sherii(mici)
160 g ceapa rosie
40 ml otet
80 ml ulei de masline
0,5 ml sos Warchestere
0,100 ml sos picant
sare, piper - dupa gust
1 legatura patrunjel


Mod de preparare:
1. Fierbeti orezul in doua cantitati apa la o cantitate orez.
2. In timp ce orezul fierbe, "lucrati" putin cu legumele. Ardeiul il taiati cubulete, ceapa pestisor, rosiile jumatati iar sparanghelul il rupeti in bucati.
3. Dupa ce orezul s-a racit, amestecati-l cu legumele, apoi adaugati sosurile, condimentele si patrunjelul.

O puteti servi ca atare sau pe post de garnitura. Alaturi de aceasta salata puteti consuma de la un simplu pahar cu apa pana la cel mai rafinat vin.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email