joi, septembrie 22, 2011

Paine deosebit de frageda si pufoasa (secretul)

Ingrediente:
300 ml apa
400 g faina 650
180 g gris
15 g drojdie proaspata
1 lingurita de sare
2 linguri de ulei de maslina
1 ou
1 lingurita de otet
2 linguri de lapte praf

Mod de preparare:
Dragelor, eupun toate ingredientele in masina de paine si setez functia de paine alba, de 1 kg, bine rumenita.
Sa va explic cele 4 secrete ale acetei paini:
1. oul, leaga
2. uleiul, da savoare si fragezeste
3. grisul, da acel surplus de gluten, de care are nevoie painea (adica capacitate de absorbtie a apei si enzime suplimentare pentru cresterea sa uniforma.
4. otetul, ajuta ca painea sa nu se strice asa de repede (este un secret pe care l-am invatat duminica trecuta de la o bunicuta deosebit de simpatica, de la tara, care mia- explicat cum se prepara painea pe piatra...)

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email