miercuri, august 17, 2011

Briose cu pepene galben

Pe mama mea o cheama Maria, si cum Sfanta Maria Mare a fost luinea aceasta, m-am gandit sa ii pregatesc ceva delicios. Pepenele galben este un preferat al amandurora.

Ingrediente:
4 oua
1 pliculet praf de copt
18 linguri de lapte
18 linguri de zahar
18 linguri de ulei (de preferat ulei de seminte de struguri)
20 de linguri cuvarf de faina tip 650
200 g pepene galben, taiat cubulete
2 linguri de esenta de rom

Mod de preparare:
Se desparte albusul abului de galbenus. Albusurile de ou sa bat spuma cu mixerul si se adaugatreptat zaharul.
Se adauga pe rand galbenusurile si prafulde copt, dupa care se adauga si laptele, uleiulo, apoi faina si romul.
Se bat bine ingredientele, apoi se taie pepenele cubulete.
Aluatul se toarna in hartie de briose, asezate in forme speciale de copt briose. Atentie, compozitia e destul de moale si se toarna pana la 3/4 din forma de briosa.
Se preincalzeste cuptorul la foc mare cam 20 de minute inaite de a se introduce briosele la copt. 
Briosele se coc la foc mediu 20-30 de minute.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email