joi, decembrie 30, 2010

Cârnaţi copţi în aluat de pâine


Ingrediente:
5 fire lungi şi supţiri de cârnaţi neafumaţi
albuşul unui ou
Aluat:
400 ml de apă
4 linguri de ulei de floarea soarelui
3 linguriţe rase de drojdie uscată
800 g de făină de calitate 650
2 linguriţe cu vârf, de sare
2 linguri de zahăr, pentru drojdie
un pumn de cimbru uscat mărunţit
o lingură de ameste de condimente: curry, puţină scorţişoară, usturoi măcinat, coriandru
Albuşul unui ou

Preparare:
Aluatul se prepară ca orice aluat de pâine, astfel: se frământă ingredientele până coca nu se mai lipeşte de marginea vasului, după care se lasă la dospit cam o oră.
Împărţim aluatul în 5 bucăţi egale şi le întindem cu făcăleţul şi înfăşurăm fiecare cârnat în câte un aluat astfel întins
Luăm o tavă mare, tapetată cu hârtie de copt şi asezămcele 5 pâinici în cuptorul preîncins. Lăsăm pâinicile în cuptor la foc mic aproximativ 40 de minute, după care le scoatem, le ungem cu albuş de ou bătut şi le reintroducem în cuptor, unde le mai ţinel aproximativ 15 minute.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email