miercuri, decembrie 08, 2010

Plăcintă traditională cu dovleac (4 porţii)

Eu sunt fascinata dintotdeauna de eleganta si caldura bucatariei americane pe timp de toamna si iarna. Mereu mi-am dorit sa pot incerca bine cunoscuta placinta de dovleac. Hai sa vedem cum se face!

Blat  
  •  225g (1 1 / 2 cani) de faina simplu, cernută 
  •  100g unt nesărat,
  •  1 lingură de zahăr pudră 
  •   Putin praf de copt
  •   Putin lapte, pentru crusta
Crema 

  • 800g dovleac, decojite, tocata 
  • 1 / 2 lingurita din fiecare: ghimbir, nucşoară şi scorţişoară 
  • 1 linguriţă de extract de vanilie  
  •  2 linguri de rom sau Amaretto 
  •   1 / 2 cana frisca nebatuta, plus frisca batuta pentru servire
  •  1 ou 
  • Soiuri recomandate de dovleac
  •  gălbenuş de ou

Preparare

1.       Se incalzeste cuptorul la 200 ° C.
2.        Pentru a face blatul, se pun impreuna faina, untul si zaharul si se amesteca pana compozitia seamana cu pesmetul. Se adauga apa rece (aproximativ 4-5 linguri) entru a se putea amesteca si forma cu usurinta o minge moale. Aluatul se imbraca intr-o folie si se pune la frigider pentru 30 de minute.
3.        Feliile de dovleac se aseaza pe o tava tapitata cu hartie de copt si se lasa la cuptor pentru 40 de minute in cuptor, pana se inmoaie; apoi se scoate din cuptor si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, continutul moale se amesteca cu vanilia, romul si frisca lichida, pana obtinem o crema fina si omogena.
4.        Intr-un castron se bate oul cu zaharul si se adauga incet la crema de dovleac
5.        Se pregateste forma rotunda de placinta (se unge cu ulei si se pudreaza cu faina) si se tapiteaza cu aluatul de placinta scos din frigider. Deasupra aluatului se aseaza hartie de copt, care se poate fixa cu greutati speciale care rezista al caldura sau boabe de orez (scopul este sa se obtina o adancitura egala a aluatlui pe intreaga suprafata); apoi, se pre-coace alautul timp de 10 minute. Dupa ce se inlatura greutatiel si hartia de pe aluat, se adauga crema de dovleac.
6.       Daca ne-a mai ramas aluat, pe acesta I-l putem intinde si decupa forme de frunza. Aceste frunzulite le putem aseza pe marginea placintei de dovleac. Frunzulitele se ung cu putin lapte, dupa care placinta se introduce in cuptor la temperature mica si se coace timp de o ora.
7.        Se taie dupa ce s-a racit. Se serveste cu frisca.


Sfat!
Dupa ce taiati dovleacul, scoateti semintele din mijloc. Treceti-le pe sub un jet de apa si  asezati-le intr-o tava, pe o hartie de copt. Presarati semintele de dovleac cu sare dura, amestecati-le putin cu mana si asezati-le in cuptor. 
Semintele de dovleac sunt acoperite cu un strat gelatinos care se va usca in cuptor in contact cu sarea.

Un comentariu:

mirela spunea...

Super apetisant arata,,,,mmm,,,,delicios....Pupp!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email