Lămâia

Dragii mei cititori, astazi m-am gandit sa va vorbesc de lamaie.

Eu iubesc foarte mult acest fruct si il intrebuintez aproape la orice. Toata lumea stie ca lamaia are un continut crescut de vitamina C, iar aportul sau marit, ajuta la scaderea riscului de cancer de colon, la scaderea aciditatii gastrice si mentinerea unui tonus intestinal crescut (imbunatatind astfel digestia).

Noi femeile suntem la fel de bine familiarizate cu efectul antiinbatranire a lamaii, datorat acidului citric din compozitia sa, care in organism se transforma in citrat.
Acesti citrati ajuta la alcalinizarea ph-ului ( paradoxal la prima vedere - un acid ajuta la alcalinizarea ph-ului), in acest fel asigurandu-se un echilibru la nivelul intregului organism si o buna functionare a celulelor. Pe langa acest efect, lamaia contine antioxidanti, care actioneaza asupra membranei celulare, mentinand celulele viabile si nepermitandu-le sa imbatraneasca. De asemenea, lamaia este foarte buna in procesul de curatare a pielii si parului si ajuta la cresterea.

 Hai sa va povestesc acum, modalitatile in care folosesc eu lamaia:
1.      Banuiesc ca toata lumea este puternit impactata de mediatizarea efectelor negative pe care le are carnea de prc asupra organismului. Nimic exagerat in acest lucru; carnea de porc intradevar dauneaza grav sanatatii, daca se consuma fara masura si nesanatos preparat. Eu recunosc ca ma feresc cat pot mai mult de carnea de porc, din simplul motiv ca nu face bine. Eu si sotul meu, am substituit aceasta carne, cu carnea de vita (o carne deosebit de apreciata de nutritionisti in intreaga lume; dar despre asta vom vorbi alta data). Dar hai sa nu devenim fanatici, daca mai ajungem sa gustam carne de porc, exista ceva ce sa ne aujute sa putem digera cu mai multa usurinta aceasta carne; si anume: dupa ce consumati carnea de porc sau indiferent ce va pica putin mai greu, beti cu incredere o limonada.
2.      La acest punct va voi dezvalui un mare secrret al meu. Cand faceti o friptura la cuptor, inainte cu 5 minute sa o scoateti din cuptor, stoarceti zeama de la o lamaie si scurgeti-o deasupra intregii fripturi. Se aplica la orice carne; eu am turnat atat pe gaina de casa, miel, iepure, curcan si chiar si porc. Lamaia intra in carne si ii va da o savoare de nerecunoscut; pur si simplu, veti obtine o friptura delicoiasa. De cate ori am procedat astfel la fripturi, am primit complimente chiar si de la cei mai pretentiosi gurmanzi.
3.      Daca doriti sa va racoriti intr-o zi torida de vara, stoarceti o lamaie intr-o carafa de 2 litri de apa cu geata, adaugati 3 linguri de zahar sau de preferat miere de albine si zdrobiti cam 20 de frunzute de menta proaspata.
4.      Daca curatati mere si doriti ca ele sa nu se oxideze, stropiti-le cu putina zeama de lamaie
5.      Cand faceti maioneza, dupa ce ati batut-o finalizat-o in modul clasic, adaugati putina zeama de lamaie, pentru a o face mai savuroasa si mai usor de digerat – in mod cert ii ia maionezei gustul de ulei.
6.      Cand bateti albusul de ou, pentru ca acest albus sa nu se destrame dendata ce ati terminat-o de batutr, adaugati zeama de lamiae.
Sa nu uit de coaja de lamiae. Intradevat coaja de lamiae este deosebit de savuroasa in orice mancare, insa e bine sa nu uitam cum se conserva toate fructele care se aduc de la mari distante in supermarketurile noastre – asa este, se pulverizeaza conservant pe coaja acestora, plus se mai si iradiaza… dar asta este deja o alta poveste…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...