joi, septembrie 22, 2011

Paine cu bere

Ingrediente:
300 ml bere cu sau fara alcool (eu am folosit fara alcool)
500 g faina alba 650
80 g gris
2 linguri de ulei
10 g drojdie proaspata
1 lingura de zahar
1 lingurita de sare





Mod de preparare:

Berea se incalzesc.
Se face o maia din drojdie putina faina, zahar si bere calda. Se lasa sa creasca, 10 minute.
Faina se aseaza intr-un vas se face putin loc in mijloc, se dauga in micutul crater format, grisul, iar in mijlocul grisului se adauga maiaua. Se incepe framantatul si se adauga restul de bere calda, sare si untul topit. Se lucreaza, pana aluatul nu se se ia de pe marginea vasului. Se lasa al dospit pentru o ora si 30 de minute. Eu am adaugat toate ingredientele in masina de facut paine pe functia de framantare.
Dupa ora si jumatate, aluatyl se scoate din vas si se aseaza intr-un vas de copt de ceramica, formandu-se in prealabil cu mana unsa cu putin ulei.
Vasul de copt se acopera cu o folie de plastic si se aseaza in cuptorul incins, dar cu focul din cuptor neaprins. Se lasa asa inca o ora.
Dupa acea o ora, se scoate vasul din cuptor, se indeparteaza folia, se face o crestatura pe mijlocul painii si se introduce in cuptorul, de data asta pornit, pentru aproximativ 40 de minute. Cand painea se scoate din cuptor, se unge cu apa.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email