duminică, martie 20, 2011

Spanac cu sos alb şi ficăţei de pui la grătar


Ingrediente:
1 kg de spanac
1 litru de lapte
4 linguri de făină
4 linguri de ulei de floarea soarelui
3 linguriţe de sare
2 linguri de sare pentru apa în care va fierge spanacul
o căpăţână de usturoi
500 g ficăţei de pui, refrigeraţi

Mod de preparare:
Se scot ficăţeii din caserolă, se spală şi se pregătesc pentru prăjit. Se ia tigaia din fontă, pentru prăjit grătarul şi se preîncălzeşte pe aragaz, la foc mare. După ce s-a încins grătarul, se prăjesc ficăţeii bine scurşi. Vă rog mult să nu săraţi şi piperaţi ficăţeii, întrucât carnea prin ea însăşi are în compoziţie sare şi tot ce trebuie pentru a fi gustoasă, iar prin pregătirea acesteia pe grătar, gustul vădit sărat al cărnii se păstrează şi va deveni mai pregnantă.
Luăm o oală mare, de 10 litri şi o umplem ¾ cu apă şi o punem pe foc pentru a opării frunzele de spanac, pe care le-am spălat în prealabil. Să nu uitaţi să puneţi sare în apa care fierbe.
Luăm căpăţâna de usturoi şi o curăţăm, după care tocăm usturoiul deosebit de mărunt. Eu obişnuiesc să pun usturoiul în blender cu apă cât să acopere usturoiu, astfel opţin o pastă lichidă, splendidă.
Luăm o altă oală şi încingem uleiul, după care facem un sos alb, cu făină şi laptele. După ce s-a fiert sosul, mai precis făina din sos, adăugăm sarea, usturoiu şi spanacul opărit şi scurs.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...