duminică, martie 20, 2011

Piept de pui cu paste şi salata de păstăi


Ingrediente:
2 bucăţi de piept de pui
o pungă de paste făinoase
Salată de păstăi: 1 kg de păstăi verzi congelate, 2 gălbenuşuri de ou, 2 linguriţe de muştar, 200 ml ulei, 200 g iaurt, 10 căţei de usturoi, un mănunchi de pătrunjel, sare, după gust


Mod de preparare:
Se iau cele două bucăţi de piept de pui şî se sărează, piperează şi se dă cu cimbru uscat; după care se aşază într-o tavă de cuptor. Înainte de a introduce tava în cuptor, se toarnă peste carne puţin ulei de măsline.
Se fierb pastele făinoase în apă sărată, apoi se scurg bine.
Salată de păstăi: Se fierb în apă cu sare păstăile verzi, apoi se scurg bine. Se prepară maioneza din cele 2 gălbenuşuri de ou, ulei şi sare după gust. La urmă se adaugă cele 200 ml de iaurt (de preferat cu grăsime de 4%). Se curăţă cei 10 căţei de usturoi şi după ce se spală se taie feliuţe subţiri. În final se amestecă păstăile fierte cu usturoiul tăiat şi maiuneza cu iaurt.
Se fierb pastele făinoase în apă sărată, apoi se scurg bine.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email