duminică, martie 20, 2011

Orez cu şofran şi chifteluţe de năut


Ingrediente:
Orez cu şofran: o cană orez cu bob rotund, sare, 3 linguri de ulei, un pliculeţ de şofran, 3 căni de apă.
Chifteluţe de năut: 100 g de năut, sare, piper, coriandru măcinat, o ceapă mică, apă.

Mod de preparare:
Orez cu şofran:
Se încinge uleiul într-o oală pe foc şi se amestecă şofranul din punguţă. După 2 minute se amestecă orezul spălat împreună cu sarea şi se amestecă aşa ale 2-3 minute, după care se adaugă apa şi se lasă la fiert, la foc mic.
Chifteluţe de năut:
Se lasă năutul al înmuiat de pe o zi pe alta. Ziua următoare se fierbe până năutul se înmoiaie şi se poate sfărâma uşor. Se scurge de apă şi se pisează mărunt, apoi se amestecă cu sare, piper şi corianrdru măcinat şi să nu uităm puţină seapă răzălită. Dacă este nevoie, se poate adăuga apă sau din zeama în care a fiert năutul. După ce formăm chifteluţele, acestea se prăjesc cu atenţie în ulei încins.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email