sâmbătă, februarie 26, 2011

Salată de păstăi


Ingrediente:
1 kg de păstăi verzi congelate
2 gălbenuşuri de ou
2 linguriţe de muştar
200 ml ulei
200 g iaurt
10 căţei de usturoi
un mănunchi de pătrunjel
sare, după gust

Mod de preparare:
Se fierb în apă cu sare păstăile verzi, apoi se scurg bine.
Se prepară maioneza din cele 2 gălbenuşuri de ou, ulei şi sare după gust. La urmă se adaugă cele 200 ml de iaurt (de preferat cu grăsime de 4%).
Se curăţă cei 10 căţei de usturoi şi după ce se spală se taie feliuţe subţiri.
În final se amestecă păstăile fierte cu usturoiul tăiat şi maiuneza cu iaurt.

Se serveşte rece cu păine proaspătă sau în compoziţia acestui fel de mâncare: ‘Piept de pui cu paste şi salata de păstăi ‘ (vezi la ‘Feluri principale’).

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email