marți, februarie 01, 2011

Tort de ciocolată

Ingrediente:

Blatul: 5 ouă, 5 linguri de zahăr, 5 linguri de făină, jumătate de pliculeţ de praf de copt şi 2 linguri de esenţă de vanilie, 1 vârf de cuţit de sare.

Crema:
½ l de frişcă lichidă,
1 pliculeţ de întăritor de frişcă,
2 plicuri de praf pentru cremă de tort de ciocolată,
3 fiole de esenţă de rom pentru însiroparea blatului.

Ornamente:
o cutie de praline în formă de fructe de mare
½ punguţă de mărgele argintii comestibile (decoraţiune de tort)

Preparăm blatul astfel: separăm albuşul de galbenuş. Punem albuşul într-un vas de plastic şi îl batem spumă cu mixerul. Adăugăm cele 5 linguri de zahăr şi continuăm să îl amestecam cu mixerul (prefer să adaug astfel zahărul pentru a fixa albuşul). Apoi adaug pe rand cele 5 gălbenuşuri, praful de copt, cele 2 linguri de vanilie şi cele 5 linguri de făină. Amestec cu mixerul, până coca se omogenizează şi o turnăm în forma de copt.
Forma de copt se aşează în cuptorul preîncălzit şi se lăsă în cuptor la temperatură medie pentru 40 de minute.

Crema:
Se bate frişca, cu mixerul. După ce s-a întărit, se separă un sfert din cantitate şi adăugă pliculeţul de întăritor de frişcă Si se mai bate 5 minute.
La restul de fruşcă se adaugă cele 2 plicuri de praf de cremă de tort şi se amestecă cu mixerul, până se omogenizează.

Asamblare:
Se taie blatul in 2 şi se însiropează cu siropul făcut din cele 3 fiole de rom cu apă.
Între cele 2 felii de plat se unge cu cremă de ciocolată; respective, exteriorul tortului se înbracă în cremă de ciocolată. Frişca pusă separate, se pune intr-o punguţă, la care îi tăiem un colţ şi ornăm o jumătate de tort cu respective frişcă, imitând valurile. În cele din urmă aşezăm pralinile în firmă de fructe de mare şi presărăm întreg tortul cu mărgeluţele argintii.


Un comentariu:

camelia spunea...

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

Toate cele bune,

Vincent
Petitchef

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email