marți, februarie 08, 2011

Pulpă de pui cu salată de mazăre galbenă şi ceapă roşie

Ingrediente:
4 pulpe de pui
400 g mazăre galbenă uscată
4 cepe roşii, medii
un pumn de frunze de cimbru uscat
sare şi piper roşu
5 linguri de ulei de floarea soarelui
5 linguri de ulei de măsline


Mod de preparare:

Pulpa de pui:
Se curăţă bine pulpele de pui şi se vor săra şi pipera.
Se ia o tigaie cu capac şi se încing cele 5 linguri de floarea soarelui şi vom aşeza rând pe rând cele 4 pulpe de pui. Se lasa carnea să se înăbuşe la foc mic, cu tigaia acoperită. Se lasă pe foc cam 10-15 minute.

Salată de mazăre galbenă şi ceapă roşie:
Se ia o punguţă de 400 g de mazăre galbenă şi se fierbe bine în apă cu sare. După ce s-a fiert mazărea galbenă (se sfărâmă relative uşor), se scurge bine. Se iau cele 4 cepe şi se taie în formă de semilună. Se ia manunchiul de vrunze de cimbru şi se sfărâmă între palme sau în mojar. Aşezaţi mazărea galbenă fiartă într-un vas şi presăraţi ceapa roşie, cimbrul şi piperul roşu, apoi scurgeţi cele 5 linguri de ulei de măsline şi amestecaţi bine.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email