miercuri, august 10, 2011

Varza de Bruxelles in sos de rosii

O reteta mai mult decat savuroasa, plina de vitamine. Varza de Bruxelles este considerata de unele persoane ca fiind lipsita de gust, insa secretul consta in felul in care o prepari. Este necesar ca legumele sa fie foarte proaspete si, de asemenea, trebuie sa rezisti tentatiei de a le gati o perioada de timp exagerata - in caz contrar, aroma lor dulceaga va disparea.

Preparata in mod adecvat, aceasta leguma reprezinta o tratatie dietetica excelenta. Nu contine foarte multe grasimi si sodiu, iar o varza de Bruxelles are in jur de zece calorii. Contine foarte multe fibre si vitamina C - pastrand proportiile si tinand cont de dimensiunile si greutatea acestei legume, varza de Bruxelles are de trei ori mai multa vitamina C decat o portocala, iar patru pana la sase verze de Bruxelles contin necesarul zilnic de vitamina C pentru o persoana adulta.

De asemenea, aceasta leguma este o sursa foarte buna de vitamina D si acid folic, fiind recomandata in dieta femeilor insarcinate. Varza de Bruxelles contine glucozinolati, compusi care ajuta in lupta impotriva cancerului, in special a celui de intestin si de tract alimentar.
 
Ingrediente si cantitati:
500 g varza de Bruxelles taiata fideluta;
2 rosii taiate marunt;
5 linguri susan;
3 linguri seminte de floarea-soarelui.

Sosul:
3 rosii mari;
3 linguri iaurt;
1/2 lingurita suc proaspat de lamaie;
1/2 ceapa;
1 praf de sare de mare;
cateva picaturi de miere;
cimbru.

Mod de preparare:1. Intr-un castron, se amesteca varza de Bruxelles impreuna cu rosiile taiate, susanul si semintele de floarea-soarelui.
2. Separat, se pregateste sosul, cu ajutorul unui mixer, care se toarna peste compozitia preparata mai sus si se amesteca usor.
Se serveste imediat.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...