joi, decembrie 30, 2010

Steluţe de turtă dulce


Ingrediente:
200 g unt
700 g miere
1 kg făină
un praf de sare
2 ouă
1.5 plicuri praf de copt
10 g ameste de condimente măcinate (nucşoară, scorţişoară, cuişoară)
Gazură:
4 albuşuri şi 600 g zahăr pudră

Preparare:
Mierea, untul şi mirodeniile se pun într-o oală pe foc mic, până se topeşte untul.
Într-o oala punem făina, praful de copt şi praful de sare, ouăle, după care adăugăm compoziţia dulce (atenţie!: lăsaţi ca amestecul de miere să se răcească). După ce aţi terminat de frământat coca, aşezaţi-o într-o folie de aluminiu şi puneţi-o la frigider pentru aptoximativ 2-3 ore.
După ce scoateţi coca de la frigider se începe formarea steluţelor de turtă dulce şi se aşează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coaceţi în cuptorul preâncălzit la foc mediu aproximativ 10 minute. (Atentie!: lăsaţi turta dulce să fie mai groasă, să nu se usuce aşa tare în cuptor).
După ce aţi terminat de copt turta dulce, bateţi albuşutile cu zahărul pudră şi ungeţi pe rand fiecare steluţă şi aşezaţile astfel încât să nu se atingă şi lăsaţi-le aşa până se întăreşte glazura (aproximativ 15 ore).

Sfat: Sunt delicioase şi pot fi de asemenea şi un cadou special când suntem invitaţi de Craciun sau Revelion la cineva acasă.

Un comentariu:

mirela spunea...

Frumos prezentate!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email