joi, decembrie 30, 2010

Kuglof de iarnă


Ingrediente:
250 g unt la temperatura camerei
250 g zahăr
2 plicuri de zahăr vanilat
6 ouă
500 g făină
zahăr pudră pentru ornate
un plic praf de copt
125 ml lapte
zeama de la o lămâie
coaja rasă de la o lămâie
100 g stafide
100 g caise confiate
100 g smochine confiate
50 g nuci / migdale mărunţite (nu măcinate)
uleişi pemet pentru tapetat forma de kuglof



Preparare:
Untul se freacă bine cu zahărul şi zahărul vanilat.
Se adaugă ouăle unul câte unul şi se freacă bine, până se topeşte zahărul.
Se încorporează treptat făina, praful de copt, laptele şi lămâia, până se obţine un aluat omogen; după care se adaugă stafidele, caisele, smochinele tăiate marunt şi nucile / migdalele marunţie, nu măcinate.
Forma de kuglof se unge cu ulei şi se tapetează din belşug cu pesmet.
Se încălzeşte cuptorul la foc potrivit.
Se pune compoziţia în forma de copt şi se pune în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit pentru aproximativ 50 de minute.
După ce se scoate din cuptor, se lasă la răcit, după care se scoate din formă şi se pudrează.

Sfat: Acest cozonac nu doar că este delicious dar poate servi şi ca un foarte decorative cadou de sărbători, dacă suntem invitaţi la cineva.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email