miercuri, decembrie 29, 2010

Ouă umplute a la Sabina

Ingrediente:
6 ouă
100 g de iaurt cremos
100 ml ulei de floarea soarelui
un gălbenuş de ou
o linguriţă cu varf de muştar
sare
căteva frunze de leuştean tăiate mărunt
2 căţei de usturoi
200 g brânză topită

Preparare:
Se iau 6 ouă şi se pun la fiert în apă cu puţină sare.
După ce s-au fiert, se răcesc şi se curătă de coajă, apoi se taie în două şi gălbenuşul se scoate într-un bol, în care urmează să pregătim umlutura.
Umplutura se opţine amestecănd gălbenuşurile de ou pisate cu furculiţa, cei doi căţei de usturoi şi frunzele de leuştean mărunţite, brânza topită, sare după gust.
Maioneza se face dintr-un gălbenuş, linguriţa de muştar, praful de sare, cei 100 ml de ulei de floarea soarelui şi iaurtul cremos. Eu obişnuiesc să mai pun nuşte frunzuliţe de leuştean tocate mărunt şi în sosul de maioneză.
Umplutura se pune în jumătăţile de albuş de ou şi se aşează cu capul în sus într-un vas, după care ouăle se acoperă cu sosul de maioneză deja preparat.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email