miercuri, decembrie 08, 2010

Guacamole şi tortilla

Ştie toată lumea care este marea atracţie a cinematografului… NACHOS!
Dar, oare câţi dintre noi s-au gândit cât e de sănătos – păi, nu este! Şi nu greşim nimic atunci când spunem că nachos este şi o reală bombă calorică! – Da, bombă calorică!
Cum bine ştim toate mâncărurile nesănătoase şi atât de gustoase a zilelor noastre, au fost inspirate de mâncăruri sănătoase, gustoase şi tradiţionale. Astfel, nachos a fost inspirat de o mâncare tradiţională şi sănătoasă din America Latină şi Centrală şi anume guacamole cu tortilla.

Guacamole este o cremă tradiţională de legume crude.
Tortilla, mai precis chipsul de tortilla, bănuiesc că toată lumea ştie ce este. Însă guacamolele se poate mânca şi cu pâine prăjită, cartofi prăjiţi, grisine din aluatul pâinii făcute în casă şi am putea continua…

Ingrediente:
  • 2 bucăţi de avocado coapte
  • 2 bucăţi de roşii medii
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • coriandru, după gust (Atenţie! – e un condiment foarte puternic şi delimitează gustul autentic)
  • sare, după gust
  • ulei de măsline, după gust
  • chilli, dacă vă place iutele

Preparare:
În America de Sud, guacamolele se prepară şi amestecă cu furculiţa şi este o mâncare tradiţională.
Eu prefer să pun toate ingredientele în blender. Astfel vom primi o cremă fină, delicioasă.


Secrete:

Cum alegem un avocado? - E simplu:
  • un avocado trebuie să aibă coaja netedă (semn de hidratare)  
  • sub apăsarea fina a degetului, suprafaţa acestuia trebuie sa rămână uşor marcat, în caz contrar avocado nu este copt. Atenţie! – nici prea moale nu e bine să fie, riscam să cumpărăm un avocado trecut.
  • Dacă însă am cumpărat un avocado crud, nu e nici o problemă. Leguma se aşează într-o punga de hârtie, pungă care mai apoi se aşează cu gura închisă pe mobilă câteva zile, până se coace.  

    Cum se desface un avocado?
    • Luăm un cuţit şi tăiem în două avocado (de preferat pe lungime)
    • Prindem între mâini cele două emisfere, astfel încât tăietura să fie paralelă cu mâinile noastre, după care răsucim cele două emisfere în mod antagonic
    • După ce despicam avocadoul, cu coada unei linguri, dislocăm sâmburele
    • Cu lingura scoatem cu delicateţe miezul

    Niciun comentariu:

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Follow by Email