miercuri, decembrie 08, 2010

Mere in crusta de caramel

Durata: 40 de minute

Ingrediente:
200 ml apă
400 gr zahăr
2 linguri miere
1 linguriţă scorţişoară măcinată
câteva picături de colorant alimentar roşu (opţional)
6-8 mere medii sau mici
6-8 beţişoare de lemn
Mod de preparare:
După ce spălăm bine merele şi le curăţăm de codiţă, înfigem beţişoarele de lemn.
Într-un vas se pune pe foc mediu: apa cu zahărul şi cu mierea, timp de 25-30 de minute, pană cand siropul va primi nuanţă de caramel. Acum se adaugă scorţişoară pudră şi picăturile de colorant alimentar roşu şi-l luăm de pe foc.
Merele deja pregătite, le apucăm de beţişorul de lemn şi le înmuiem în siropul caramel, după care le punem pe o tavă tapiţată în prealabil cu hârtie de copt, până se întăreşte caramelul.

Recomandare suplimentară:
1. Merele proaspăt date prin caramel, puteţi să le învârtiţi prin alune de pădure/nuci sfărâmate şi puţin prăjite.
2. În loc de zahăr şi apă, în cantitate identică precum apare în reţetă, puneţi caramele din comerţ cu puţin unt.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email