luni, ianuarie 03, 2011

Curcan cu lămâie

Ingredinete pentru curcan cu lămâie:
2 pulpe de curcan (de al un curcan de 4 kg)
o lămâie tăiată felii
un mănunchi de cimbru uscat
2 linguriţe cu vârf de curry
sare
o pungă pentru copt
hărtie pentru copt

Ingrediente pentru garnitură:
Cartofi piuere:
2 kg de cartofi
70 g de unt
o cană de lapte
sare
Legume scăzute:
Un strop de ulei
O pungă de fasole verde congelată (200g)
Un ardei galben şi unui verde
Un ardei capia roşu
Cimbru uscat mărunţit
Frunze de leuştean uscat şi mărunţit
O linguriţă de curry măcinat
sare

Mod de preparare:

Curcan cu lămâie

Se ia o tavă care se tapetează cu hărtie de copt şi se prgăteşte punga pentru copt
Se iau pulpele de curcan şi se înfăşoară capetele pulpelor cu staniol, după care se aşează frumos în punga petru copt. Peste pulpele de curcan din pungă se presară sare, curry măcinat şi se mai pun feliile de lămâie şi mănunchiul de cimbru, după care se leagă gura pungii de copt în jurul capetelor de pulpă şi se aşează în cuptor.
Cartofi piuere:
Se curăţă 2 kg de cartofi şi se taie potrivit pentru piure. După ce s-au fiert cartofii în apă cu sare, se pisează şi se amestecă bine cu untul şi laptele.
Legume scăzute:
Se ia o tigaie şi se încinge un strop de ulei la foc mic.
Cei doi ardei (cel galben şi cel verde se taie cuburi mari) şi se pun în tigaie să se călească puţin.
Se desface pnguţa de fasole verde şi se toarnă conţinutul peste ardeii din tigaie.
Se adaugă şi mirodeniile: cimbrul uscat şi mărunţit, leuşteanul uscat şi mărunţit, praful de curry, sarea. Se amestecă şi se lasă la foc potrivit cam 10 minute. După ce aţi luat tigaia de e foc, adăugaţi ardeiul capia tăiat rondele şi amestecaţi fin cu restul legumelor.

Se serveşte precum puteţi vedea în figura alăturată.
Poftă bună!

P.S. Ce am gatit eu a avut un success nebun!

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email