miercuri, august 10, 2011

Salata de cartofi

Cand se pregateste aceasta salata de cartofi, se lasa ceapa verde si telina sa stea timp de 10 minute in ciorba de legume fierbinte - pentru a le incalzi fara a-si pierde gustul si pentru a ramane crocante.

Ingrediente: 600 g cartofi (de preferinta noi, cu coaja)
1 telina mare, taiata cuburi
1/2 cana ceapa verde (partea alba si cea verde), taiata cuburi
1/4 cana ciorba de legume, supa din conserva sau apa
1 lingura ulei de masline
3 linguri otet aromat
2 lingurite mustar (optional)
3 linguri patrunjel proaspat tocat
sare de mare si piper dupa gust

Mod de preparare:
1. Se fierb cartofii pana cand devin moi.
2. In timp ce fierb cartofii, se amesteca ceapa verde si telina intr-un vas larg si se acopera cu ciorba fierbinte sau apa. Se lasa 10 minute, dupa care se adauga uleiul, otetul si mustarul.
3. Dupa ce s-au fiert cartofii, se scurg bine de apa, se taie in jumatati si se amesteca cu uleiul. Se adauga apoi patrunjelul, sarea de mare si piperul, dupa gust. Se servesc calzi, cu salata proaspata.
Se obtin 4 portii.
1 portie contine: 150 calorii; 3,3 g proteine; 25,5 carbohidrati; 4 g grasimi; 0 mg colesterol; 25 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email