Tahina, originară din Orientul Mijlociu, este o cremă foarte fină de susan, cu un continut ridicat de calciu, de asemenea bogat în vitamine şi minerale. Este utilizata mai ales in bucataria din ţările Arabe şi Egipt cu salate, sosuri si deserturi. Tahina mai este bine cunoscutul ingredient secret al humusului.
Ingrediente:
5 căni de seminţe de susan
o cană şi jumătate de ulei de măsline sau ulei vegetal
Mod de preparate:
Preîncălziţi cuptorul la 350 ºC şi prăjiţi seminţele 5-10 minute, mişcându-le cu frecvent cu o spatulă.
Atenţie!: nu lăsaţi seminţele să se ardă.
După ce se scot din cuptor, se răcesc aproximativ 20 de minute.
După ce ceminţele s-au răcit, se aşează în blander şi se adaugă uleiul. Se toacă până se opţine o pastă omogenă.
Se opţin aproximativ 4 căni de tahină.
Tahina se depozitează în frigider, într-un recipient cu închidere ermetică.
Se poate utiliza: 3 luni de la data preparării.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu