300 g de boabe de naut
1 ceaşcă de tahina (modul de preparare, vezi 'Reţete de bază')
3 căţei de usturoi pisaţi
zeama de la o lămâi
4 linguri de ulei de măsline
1 ceaşcă de tahina (modul de preparare, vezi 'Reţete de bază')
3 căţei de usturoi pisaţi
zeama de la o lămâi
4 linguri de ulei de măsline
jumătatea apei în care a fiert năutul
sare
sare
Mod de preparare:Se pun boabele de naut la inmuiat, de pe o zi pe alta. A 2-a zi se pun la fiert, circa 30 minute (într-o oală sub presiune). Se scurg parţial de apa în care sau fiert şi se pasează manual sau se toacă cu robotul de bucătărie. Se adauga sarea, zeama de lămâie, usturoiul pisat, uleiul de măsline şi se amestecă compoziţia până devine ca o pastă.
Se poate servi cu pătrunjel verde proaspăt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu