miercuri, decembrie 08, 2010

Salată de icre de crap

Ingrediente:
O cutiuţă de icre de crap nepreparate,
O ceapă mică (de preferat ceapă de apă, întrucât nu este aşa de iute)
Zeama unei lămâi
Câteva frunzuliţe de leuştean
O lingură de muştar (eu îl prefer pe cel dulce)
Ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:
Se curăţă ceapa se taie bucăţele mai mărişoare şi se mărunţeşte cu blenderul. În cazul în care întâmpinaţi dificultăţi şi aparatul nu toacă corespunzător ceapa, adăugaţi puţin ulei. Dacă nu aveţi blender, daţi ceapa pe răzătoare.
Ceapa de apă
Luaţi frunzuliţele de leuştean şi tăiaţile cât de mărunt se poate. Eu obişnuiesc să le toc în blender, deodată cu ceapa.
Puneţi icrele într-un bol de plastic, adăugaţi lingura de muştar şi începeţi să amestecaţi la o viteză mică. Acum, începeţi să adăugaţi uleiul, treptat. Puneţi ulei până paleţii mixerului  ajung să sfărâme compoziţia din vas. În principiu se foloseşte cam un pahar şi jumătate de ulei. Acum adăugaţi ceapa, leuşteanul, pe care le veţi lucra puţin cu mixerul, după care să adaugaţi şi zeama de la o lămâie. Amestecaţi cu mixerul până se omogenizează.


Icre recomandate

 
Sunt sigură că aţi remarcat că nu am menţionat nimic despre sare. Motivul este simplu, icrele cumpărate din comerţ sunt suficient de sărate, iar dacă mai adăugăm şi sare la salata de icre, riscăm să o stricăm.

Servire:
Salata de icre de crap are o savoare deosebită dacă este servită cu pâine cu chimen.

Recomandare:
Salata de icre se prepară cu cel puţin 24 de ore înainte de servire, pentru ca aromele să ajungă să se întrepătrundă corespunzător.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...