Ingredinete:
Perişoarele:
600 g de carne
2 ouă
½ legătură frunze de pătrunjel tocate mărunt
sare
piper (mai din belşug decăt puneţi al chiftele obişnuite)
miezul de la 2 felii de pâine înmuiată în lapte şi măcinate deodată cu carnea
Ulei pentru a putea firma perişoarele
Ingredientele pentru ciorbă:
puţin ulei
sare
piper
o ceapă
un ardei
o legătură de frunze de pătrunjel tocat mărunt
150 g de varză murată
un morcov
o telină
o guile
Mod de preparare:
Se macină carnea împreună cu miezul de pâine în prealabil inmuiat în lapte. Carnea e de preferat să fie puţin mai grasă. Se adaugă sarea, piperul, cele 2 ouă şi frunzele de pătrunjel tocate mărunt şi se frămăntă bine. Pe o farfuriută turnăm nişte ulei şi ne ungem palmele cu acesta, după care formăm mici perişoare, pe care mai apoi le aşezăm pe o tavă.
Curăţăm zarzavaturile şi le tăiem cubuleţe marunte.
Încingem uleiul într-o oală mare pe foc şi punem ceapa şi ardeii tăiaţi cubuleţe, la călit. Adăugăm zarzavaturile, pe care le sărăm şi le piperăm. După ce s-au înmuiat legumele, adăugăm varza murată pe care am mai mărunţit-o puţin şi mai lăsăm să se mai macereze la foc mic. După 5 minute, umplem oala cu apă şi gustăm sa vedem dacă zeama e suficient de sărată şi lăsăm supa să fiarbă. Când supa a dat în clocot, adăugăm rând pe rând perişoarele formate deja în prealabil, după care adăugăm şi pătrunjelul şi mai lăsăm supa să fiarbă 15 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu