200 g orez cu bob rotund
200 g ananas taiat fâşiuţe (ananas proaspăt, nu din conservă)
4 linguriţe de mentă uscată
3 linguriţe de sirop de mentă
1 linguriţă rasă de nucşoară măcinată
2 linguriţe de cimbru uscat
10 bucăţi de cuişoare
3 linguri de ulei de sâmbure de struguri
sare ( o lingură pentru apa în care va fierbe orezul; o linguriţă de sare pentru compoziţie)
apa
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert (cam 2 lintri). Când ajunge la temperature de fierbere, se adaugă lingura rasă de sare şi orezul. Acesta se fierbe până se înmoiaie, dar nu prea tare, după care se scurge şi se spală sub jet de apă.
Se pune o oală pe foc, se încing 3 linguri de ulei de sâmbure de struguri, în care se lasă să se călească cele 10 cuişoare timp de 5 minute, după care se amestecă ananasul tăiat fâşii şi se mai lasă pe foc mediu, alte 10 minute. Acum se adaugă toate condimentele, mai puţin siropul de mentă, acesta se adaugă abia după alte 5-6 minute şi se mai lasă pe foc alte 5 minute. În cele din urmă se amestecă cu orezul.
Cel mai gustos e servit rece.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu