Ingrediente:
500 g de ciuperci champignon
500 ml lapte
3 linguride ulei
3 linguri de făină
sare şi pătrunjel după gust
2 cepe roşii, mari
Mod de preparare:
Se curătă ciupercile şi se taie în şase.
Se curăţă ceapa şi se taie cubuleţe
Se spală frunzele de pătrunjel şi se toacă mărunt.
Se încinge ulei într-o oală pe foc mediu şi se căleşte ceampa până devine sticloasă. Se adaugă ciupercile şi se sărează. Se lasă pe foc mic, până scad la jumătatea dimensiunii iniţiale. Acum se adaugă făina şi laptele treptata, amestecând continuu. Cu 5 minute înainte să luăm ciulamaua de pe foc, adăugăm pătrunjelul.
Se serveşte, ca şi garnitură, sau ca şi fel principal, însoţită de paste, gnocchi, sau pur şi simplu se poate mânca cu pâine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu